Buitenschoolse begeleiding (BSB Plus)

Plus biedt naschoolse begeleiding aan jongeren en kinderen met: een (licht) verstandelijke beperking, gedragsproblemen en psychopathologische problemen

Bij Plus begeleiden wij kinderen/ jongeren in een groepssetting. In een groep zitten 3-6 kinderen/ jongeren onder begeleiding van één activiteiten begeleider (met eventueel een stagiaire).

De naschoolse begeleiding vindt plaats op de school zelf in een voor de leerlingen vertrouwde omgeving. Omdat Plus werkt binnen de scholen van de kinderen zijn de lijnen kort met de professionele betrokkenen van het kind, zoals bijv. de docent. Plus biedt naschoolse begeleiding op het basis en voortgezet speciaal onderwijs waaronder: de van Koetsveldschool, de Alphons Laudy school, de Alphons Laudy VSO en Orion college Noord. Bij BSB Plus zijn we altijd op zoek naar wat het beste past bij het kind.
We kunnen grote sprongen maken of in kleine stapjes werken.

We laten kinderen ervaringen opdoen op het gebied van zelfredzaamheid, cultuureducatie en sport. Dit doen wij door activiteiten aan te bieden als dans, sport, kunst, muziek en nog veel meer!

“Ieder kind heeft recht op ontwikkeling” Dit is de visie van BSB Plus. Om deze visie te waarborgen sluiten wij zoveel mogelijk aan bij het kind om vervolgens de ontwikkeling op alle gebieden verder te kunnen stimuleren. BSB Plus beschikt over vele begeleiding- en behandelingsmogelijkheden voor kinderen met verstandelijke en/of meervoudige beperkingen.

Kinderen worden bij ons op een positieve wijze gestimuleerd om zich te ontwikkelen, dit doen wij aan de hand van de methodiek competentie gericht werken.